آسان دید

آسان دید

دوربین های مدار بسته
آسان دید

آسان دید

دوربین های مدار بسته

تعمیر لامپ کم مصرف

آیا تا حالا شده ببیند لامپ کم مصرفی که چند هفته ی پیش خریده بودید خراب شده و دیگه روشن نمیشه؟؟

امروز در این آموزش قصد دارم مراحل عیب یابی و تعمیر لامپ های کم مصرف رو بهتون آموزش بدم تا بتونید با 500-600 تومان لامپ کم مصرف سوخته ی خودتون رو احیا کنید. امیدوارم مورد پسند دوستان قرار بگیره. منتظر انتقادات و پیشنهاداتون هستیم.

 

 

 

  

 

 

مرحله اول :

در مرحله ی اول فیلمان موجود در داخل لامپ رو امتحلان کنید . فیلمان همون سیم پیچی که در داخل لامپ هستش که باید با اهم متر مقاومت دو سر اونو اندازه گیری کنید در حالت عادی (سالم) بایذ مقاومتی در حدود 2.2 اهم داشته باشه. اگه دیدید مقاومتش بی نهایت شده یا اتصال کوتاهه باید این قظعه رو عوض کنید.

مرحله دوم :

مرحله دوم تست ترانس چاپر هستش که باید با اهم متر اونو تست کنید . ترانس چاپر در حالت عادی (سالم ) به صورت اتصال کوتاه هستش.

مرحله سوم :

اگر دید دو مرحله ی قبلی مشکلی نداشت برید سراغ دیود های لامپ که وظیفه یکسو سازی برق ورودی رو به عهده دارن.

مرحله چهارم :

مقاومت های که روی بیس کلکتور وبیس امیتر ترانزیستورها هستن رو امتحان کنید.
مرحله پنجم :

دیود های که روی بیس و امیتر ترانزیستور هستن رو تست کنید.

در این مرحله به دلیل اینکه با دوتا مقاومت سری شدن در هر دو بایاس موافق و مخالف از خودشون مقاومت نشون میدن پس باید در این مرحله از مدار جدا کنید و تستشون کنید.

مرحله ششم :

در مرحله ششم خازن صافی رو تست کنید. خازن صافی باید به طور معمول 6.8 میکروفاراد و 400 ولت یا 10میکروفاراد و 400 ولت باشد.

مرحله هفتم :

در این مرحله هم خازن های دیگر رو تست کنید . اگر روی مدار این خازن ها رو تست می کنید باید مقدار بی نهایت یا اتصال باز رو نشون بده.

مرحله هشتم :

در این مرحله هم فیوز مدار رو چک کنید که سالم باشه . فیوز در حالت عادی یا همون سالم بودن به صورت اتصال کوتاه هستش.

مرحله نهم مرحله پایانی :

دیاک موجود در مدار رو تست کنید. دیاک همون diode AC هستش که از هر دو طرف باید راه بده . که برای تستش باید یه ولتاژ به اون اعمال کنین و بینین ایا این ولتاژ رو عبور میده یا نه به عنوان مثال 100 ولت AC .

اگه با این مراحل نتونستید لامپ رو تعمیر کنید اونو دور نندازین بلکه نگه دارین از قطعات اون تو لامپ های دیگه استفاده کنین.

تمام مراحل رو روی لامپ مورد نظر انجام بدین چون ممکنه لامپ 2-3 تا از این مشکلات رو با هم داشته باشه

مراحل عیب یابی لامپ های کم مصرف :

قبل از شروع کار یه نکته ای رو رو عرض کنم تا مشکل برق گرفتگی در حین تعمیر لامپ کم مصرف نداشته باشین. قبل از شروع به کار حتما خازن های موجود در داخل لامپ کم مصرف رو دشارژ کنید که حین تعمیر حالتون رو نگیره !

یک چراغ قوه ال ای دی بسازید

یک چراغ قوه ال ای دی بسازید

در این مقاله مدار یک چراغ قوه الکترونیکی LED را به شما معرفی می کنیم که بر اساس آی سی MAX660 سازنده نیمه هادی های MAXIM طراحی شده است. آی سی MAX660 یک آی سی سی یکپارچه از خانواده کانورتر هاست. این آی سی می تواند به راحتی سه LED پر نور سفید را درایو کند که به صورت موازی بسته شده اند. این LED ها باید به پایه 8 ای سی متصل شوند. این مدار دارای عمر باتری بسیار خوبی است. سوئیچ S1 می تواند برای روشن و خاموش کردن LED ها یا همان چراغ قوه شما مورد استفاده قرار گیرد.

مدار چراغ قوه همراه با لیست قطعات به شرح زیر است: 

 

توجه:
  • این مدار را روی یک PCB معمولی می توانید نصب کنید.
  • آی سی باید روی یک پایه یا هولدر نصب شود.
  • این چراغ قوه می تواند از طریق دو باتری 1.5 ولت که به صورت سری متصل شده اند تغذیه شود.
  • خازن های C1,C2 باید از نوع تانتالیوم باشند.
  • دیود های D1 تا D3 باید 1N4148 باشند

مدار پشه کش الکترونیکی

مدار پشه کش الکترونیکی

توصیف مدار

در این مقاله مدار یک پشه کش الکترونیکی به شما معرفی می شود که حشرات را با استفاده از امواج ماوراء صوت یا اولتراسونیک فراری می دهد. امواج صوتی بالای 20 KHz که به آنها امواج اولتراسونیک می گویند برای انسان قابل شنیدن نیستند اما برای حشراتی چون پشه احساس می شوند و اگر شدت آن از حدی بیشتر باشد برای این حشرات آزار دهنده خواهد بود و دور خواهند شد. این مدار الکترونیکی خیلی پیچیده نیست و عمده کار آن توسط آی سی CMOS4047 انجام می گیرد که به عنوان یک نوسان ساز در فرکانس 22 کیلوهرتز کار می کند. یک آمپلی فایر مکمل متقارن که از چهار ترانزیستور تشکیل شده است صدا را تقویت می کند. و یک بیزر پیزو خروجی تقویت شده ای را که آمپلی فایر تحویل می دهد به صدای فرکانس بالا تبدیل می کند صدایی که حشرات آنرا می شنوند.

مدار همراه با لیست قطعات

نکات مهم در ساخت مدار

  • حتما قطعات را روی یک PCB ببندید.
  • این مدار می تواند با 12VDC تغذیه شود.
  • این بیزر می تواند یک بیزر پیزوی معمولی باشد
  • IC1 باید حتما روی پایه نصب شود.